perjantai 16. lokakuuta 2015

Käytännön seikkoja

Kontti saapui maanantaina, iltapäivällä. Muutaman tunnin nostelun jälkeen vajaa 250 laatikkoa oli nostettu sisälle. Kuusi miestä ja me apuna, merkkaamassa inventaariolistaan mikä laatikko on nostettu kontista ulos ja kertomassa sisällä mihin mikäkin laatikko kannetaan. Kuulostaa helpolta.  Jaloissa roikkuvat lapset pitivät huolen että turhan helppoa ei ole, vaikka ihan hienosti käyttäytyivätkin. Muuttomiehet jaksoivat purkaa laatikoita maanantaina vielä pari tuntia ja tiistaina ehkä viisi tuntia. Kello kahdelta iltapäivällä suurin osa luovutti ja siirtyi pihan puolelle istuskelemaan. Pari auttoi minua purkamaan vielä joitain laatikoita. Arvioisin, että nyt meillä on vielä ehkä 40 laatikkoa purkamatta ja niistä varmaan puolet jääkin purkamatta. 

Tänään aamulla saapui netin asentajat. Helppo nakki sitä luulisi, mutta eipä olekaan. Modeemi ei riitä kuin pieneen osan taloa, pitää hankkia kaapelia ja reititintä ja kutsua asentajat uudestaan ja maksaa aika paljon lisää rahaa. Mutta mikä tärkeintä tällä kertaa niin se, että sitten meillä on kai oikeasti hyvin toimiva netti monien vuosien jälkeen. Suomessa meillä oli supersurkea mokkula, joka toimi pätkien. Mombasan netti oli hidas ja tehoton myös. Namibiassa meillä taisi olla  puoligigaa käytössä kuukaudessa.

Auto löytyi viikko sitten. Oikein hyvä auto, vaan kyllä sitä mies etsikin. Auto on iso kuin mikä, matkustajiakin mahtuu kahdeksan. Auto on mukavan turvallisen oloinen. 

Aika kutkuttava olo. On koti, on auto, on tavarat ja nettikin vielä. Mies käy töissä, esikoinen koulussa, kodinhoitaja on löytynyt. Perusta on rakennettu, nyt voi alkaa luomaan niitä arjen käytäntöjä, sosiaalisia suhteita, harrastuksia ja mikä parhainta tutustua Panamaan.
4 kommenttia:

 1. Moi Jenni! Haastan sut mukaan #blogisitarinaan. Saanot loytyy mun blogista.

  VastaaPoista
 2. Luitko sen jutun iltiksestä että panama kuuluu 10 joukkoon parhaissa ulkomaille muutto maissa ?
  Meidän maa ei listalle mahtunut.


  T : Isi

  VastaaPoista
 3. ^Katoin sita samaa juttua ja mietin heti sua :)

  VastaaPoista
 4. Emppa - haaste otettu vastaan, häilyvällä aikataululla tosin. On ollut tosi kiinnostavaa lukea kaikkien tarinoita, mitä kaikkea sieltä menneisyydestä tuleekaan esille.

  Isi - hitsi vie, en millään löytänyt juttua, olisi kyllä enemmän kuin mielenkiintoista tietää perusteet. Panamaa on kyllä vuosikaudet pidetty paratiisina, mutta nyt parin vuoden sisällä asiat ovat muuttuneet aika tavalla, koska ihmisiä on muuttanut tänne niin paljon liian nopealla aikataululla.

  VastaaPoista