perjantai 23. lokakuuta 2015

Päivitystahdista

Päivitystahtini on suoraan yhteydessä yöuniin, väittäisin niin. Panamassa mies nukkui ensimmäisen kuukauden tissitakiaisen kanssa, yöt rauhoittuivat kummasti. Koko perhe sai nukkua suhteellisen hyvin. Tähän kotiimme muuton jälkeen nukuimme kaikki samassa huoneessa. Pian kaikki neljä samassa sängyssä, eihän siitä mitään tullut. Minä olen surkea nukkuja kaikin puolin. Herään kaikkiin ääniin herkästi.Pariin viikkoon en ole siis nukkunut, viime perjantaina taisi tulla totaaliväsymy taas kehiin, koska päivisin on ollut niin paljon kaikkea puuhaa ja menoa etten ole päiväuniakaan ottanut.

Eilen pieninkin muutti lastenhuoneeseen nukkumaan. Siellä ne kaikki talon miehet opettelevat nyt nukkumaan hetken. Esikoine kerrossängyssä, pienin vielä pinnasängyssään. Minä nukuin levottomasti ja kuulin koko yön itkua, mutta ehkä jo ensi yönä uni saapuu minullekin. Iltaisin olen nukahtanut jo ennen yhdeksää sohvalle Aamuisin herätys on heti kuuden jälkeen, mies lähtee siitä samantien töihin ja minä hoidan aamupalan ja esikoisen kouluun.

Kohta menen herättämään kuopuksen aamun päikkäreiltä, yhdeksän aikaan esikoinen marssii koulunsa kanssa syöpätietoisuuden puolesta. Pojat vaaleansinisissä ja tytöt vaaleanpunaisissa.

Ihan hirmuinen tohina täällä on ollut, jos jonkinlaista asentajaa on rampannut, kodinhoitajamme kanssa asiat ei toimikaan niin kuin olin toivonut - ruuhkat suurimpana syynä. Esikoisen uhma ja kiukku lamaannuttavat ajoittain kaiken muun toiminnan ja aina lopuksi esikoisen kiukku muuttuu lohduttomaksi itkuksi ikävää. Poden huonoa mieltä siitä, että en vieläkään ole saanut aikaiseksi miettiä tai järjestää tapaa millä olla yhteydessä Suomeen suhteellisen helposti. Aikaero tekee siitä niin vaikeaa. Meillä on aamupäivät tunnit vain siihen ja silloin esikoinen on koulussa, koulun jälkeen on nälkä ja väsy. Päikkyjen jälkeen Suomessa jo nukutaan.

Edelleen siis yritän kertoa sitä, että huomaan blogin jäävän samantien jalkoihin, kun väsymys ottaa mielestä vallan, silloin voi keskittyä vaan selviämään päivät läpi kaikkien uusine kohnauksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti