lauantai 28. marraskuuta 2015

Parasta Panamassa


Löytöjen tekeminen - kun vihdoin löytää sen kaupan, jossa on mangoja ja avokadoja, tuoreita tuoksuvia hedelmiä ja ystävällinen henkilökunta. Pieni kiinalainen kauppa. Avokado ja mango kasvavat Panamassa, mutta ovat ruokakaupassa harvinaisia ja kalliita. 

Uudet tuttavuudet - välillä aina tapaa ihmisiä, joista tietää heti, että tämä tässä on just mun tyyppi ja tämän kanssa tahdon tutustua enemmän.

Kodinhoitajan keittiökyvyt - paputahna ja itsetehdyt tortillat tarjoiltuna avokadojen kanssa mangoaliolilla, nam!

Kuusi purettua laatikkoa - edelleen muuttolaatikot valloittavat vierashuonetta. Hiljalleen lähestyvä joulu ja vieraat motivoivat kummasti, onneksi.Eilen esikoinen antautui leikille kodinhoitajamme kanssa. Ensimmäistä kertaa. Huojentaa mieltäni se kovasti. Meillä on ollut hyvin takkuinen alku kodinhoitajien kanssa, nyt kolmas kokelas on ollut kanssamme marraskuun melkein alusta, yhteiset tavat toimia alkavat hiljalleen muodostua. Esikoiselle muutokset ovat olleet kova pala. Toivon, että enää ei tule uusia muutoksia.

Netti - uskaltaakohan ääneen sanoa, että nyt se toimii hyvin. Kaikenlaista häkkyrä on viritetty ja langaton verkko on lähes koko talossa.

Lauantai-aamu - viikonloppu vielä edessä!

6 kommenttia:

 1. Olen lueskellut blogiasi hetken aikaa mutta nyt vasta kommentoin. Mukavaa kuulla hyvistä uutisista.

  Mangot ja avokadot ovat parasta täällä Perussakin, ja mielellään sitä syö oman maan auringossa kypsyneitä hedelmiä. Onko siellä torikulttuuria maaseudun ulkopuolella vai ostetaanko kaikki ruoka erikokoisista kaupoista ja marketeista?

  Olisi mukavaa lukea paikallisesta joulunvietosta, jos sulle ehtii kertyä tietoa siitä jouluun mennessä. Ainakin täällä vähän etelämpänä joulu on niin jotain muuta kuin mihin Euroopassa tottui, että totuttelua vaatii vielä kolmantena vuonna. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva kuulla, että teillä elämä tasaantuu!

  Meilläkin lapset ovat reagoineet autonkuljettajan vaihtumiseen, ja toisaalta varmaan osaltaan siihen levottomuuteen mitä se on minussa aiheuttanut. Sitä oikeastaan yhtenä elementtinä mielessäni kirosinkin kun kuski meni vaihtoon: että tilanne vaikuttaa lapsiinkin, joitten elämässä soisin olevan mahdollisimman vähän muutoksia kun näissä suurissa kuvioissa on jo ihan tarpeeksi käsittelemistä. Lapset tulivat kuulleeksi keskustelun jonka kävin entisen kuskimme kanssa potkujen alla... Näin jälkeenpäin ajatellen se oli ehkä hyväkin asia, koska isommat lapset sitä myöten aika hyvin ymmärsivät tilanteen. Pienin kyllä edelleen ihmettelee uutta ihmistä auton ratissa.

  Toivotaan, että teillä jatkuu elämä kaikin puolin hyvään ja pysyvämpään suuntaan kotiapulaisen ja kaikkien muidenkin asioiden osalta.

  VastaaPoista
 3. Katr P - Hitsit, en osaa kirjoittaa nimimerkkiäsi... pahoitteluni siitä ja heti perään kiitokset kommentista! Panamassa on vahva torikulttuuri käsittääkseni, täällä meillä päin on joku jättisuuri ja valtavan hyvällä tarjonnalla oleva paikka, mutta itse en sinne ole vielä päässyt. Siellä pitäisi olla joku opastaja mukana. Muutama semmoinen siisti, moderni ja kaikilla hifistelyherkuilla oleva ruokakojutyylinen markkinapaikka löytyy myös. Yhdessä olen käynyt ja se teki kyllä vaikutuksen, parille pussilliselle hintaakin tuli maltillisemmin kuin tavan ruokakaupassa. Ruokakaupoissa on hedelmä -ja vihannesosastot kyllä, valikoima on vain niukempi ja hinnat huimia. Avokadot on esim reilu 7 dollaria per kilo, mangot 4 d/kg, tomaatit 3d/kg, salaatit 4 d ylöspäin jne... Me syödään paljon hedelmiä ja vihanneksia ja ruokakauppaan rahaa menee paljon, paljon enemmän kuin Suomessa. Pitäisi oppia vielä enemmän paikallisten tavoille.

  Joulu ei sen kummemmin näy kuin todella mahtipontisina koristeluina kaupoissa. Monessa kaupassa on raivattu hyllykaupalla tilaa joulukoristeille. Niitä löytyy joka värissä ja teemassa. tänään mennään illalla meidän asuinalueen joulunavaukseen. Saas nähdä millainen se on, kuusi on ainakin komea ja koristeet hienoja, joskin hyvin muovisia.

  Kata - kiitos toivotuksista, toivon minäkin nyt sellaista seesteistä tutustumisen aikaa. Muutokset voisi olla hetken tauolla, toivottavasti teilläkin. Ja nyt kun oikein alan toivomaan niin toivon myös, että teillä yhteistyö käynnistyy hyvin uuden kuljettajan kanssa. Varmasti lapsille on ollut oiva oppitunti keskustelusi edellisen kuljettajan kanssa, varsinkin jos se on käyty niin hyvässä hengessä kuin se siinä tilanteessa on ollut mahdollista, jotenkin näin blogituntemisen perusteella näen sinun omaavan rauhalliset ja diplomaattiset keskustelutaidot.

  Emppa - niin kuin teilläkin! Koirakuvia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni keskustelin suhteellisen asiallisesti autonkuljettajan kanssa potkujen alla. Tosin lasten mukaan kuulemma toistin itseäni aika lailla... Mutta ikävä kyllä en suinkaan aina osaa olla kovin diplomaattinen. Blogiin kirjautuu minusta varmastikin vähän turhan myönteinen versio!

   Poista
 4. Kata - parempi liian myönteinen kuin kielteinen!

  VastaaPoista