lauantai 14. marraskuuta 2015

Peace and love

Pariisi on ajatuksissa. Ajatukset kovin sikinsokin. Mitä ihmettä on tapahtumassa? Miten me elämme todellisuudessa, jossa mitä tahansa voi tapahtua missä vain? Miksi viha synnyttää vihaa? Miksi on helpompi vihata kuin rakastaa? Miten ne kaikki ihmiset, jotka edelleen pakenevat tai haluaisivat paeta sieltä missä viha asuu lujiten? Miten paha heidän on olla? Miksi tarvitaan tällainen tragedia, jotta herätään ja sitten taas hetken päästä nukutaan? Miksi Pariisi on mielessä vaikka edellispäivänä Beirutissa kuoli 40 ja haavoittui lähes 200 ihmistä? Ja sitä ennen monessa muussa paikassa räjähti ja kuoli terrorismin seurauksena. Miksi ihmiset ajattelevat, että tämä olisi pakolaisten syy? Miten niin voi ajatella? 

Miksi keskustelu kääntyy aina islamiin?

Miksi on vaikea nähdä kyseessä olevan ääriryhmittymä?

Miksi peace and love on niin vaikeaa? 

Kollektiivinen suru saa pysähtymään. Seurasin eilisestä iltapäivästä asti uutisia, jatkoin heti herättyäni, tänään Panaman aamulla fb oli täynnä Pariisia, tietenkin, niin pitääkin. Itkin, kun vanha lukioaikainen kamu soitti pianoa ja lauloi imagine all the people living life in peace.

Välittäminen ja osanottaminen tuntuu merkityksettömältä facessa ja blogin kautta, mitä se tekee tai muuttaa? Silti se tuntuu tärkeältä ja tällä hetkellä ainoalta tavalta tehdä jotain. Pariisi on mielessä, Kenia, Nigeria, Syyria, Libanon, Irak ja kaikki missä terrorismi on saanut vallan. Vilpitön osanottoni menee uhrien omaisille, surettaa menehtyneiden puolesta. Ei anneta terrorismille valtaa mielissämme. Viha synnyttää vain vihaa.

Peace and love.


2 kommenttia:

  1. Vaikeita kysymyksiä. En tiedä kuka osaisi vastata. Harmittaa ja raivostuttaa toi miten joku voi ajatella niin että tämä olisi pakolaisten syy. En tosiaankaan tiedä minäkään miten niin voi ajatella. Ja toi että miksi tarvitaan tällainen tragedia että "herätään ja sitten taas hetken päästä nukutaan". Siltä se tosiaan välillä tuntuu että sitten kuitenkin vaan nukutaan ja sama meno jatkuu. Ja miksi se peace and love on niin vaikeaa kun se kuitenkin varmaankin on se ainoa tie...? Vaikeita kysymyksiä indeed.

    VastaaPoista
  2. Peace and love <3 Ehkä sitä osaltaan kantaa sitä mukanaan ja "levittää" uskomustaan. Hei, ihan oikeesti, mun pää on niin pehmenneessä tilassa, tahtoisin lähinnä tanssimaan seppele päässä woodstockiin ja hymyillä. Nyt äkkiä joku nipistämään mua.

    VastaaPoista