perjantai 4. maaliskuuta 2016

Koulussa

Näinköhän on pojan päivä mennyt eilen? Näinköhän opettajat ehtivät päivittäin täyttää lappusen jokaiselle lapselle? Tähänkö ne ostamani 200 A4:sta on tarkoitettu?


9 kommenttia:

 1. Hei "having difficulty sharing" ei ollut ruksattu! ;) Vähän jää kyllä miettimään että miten pieteetillä mahtavat noita ruksailla, mutta voihan se olla että mahtavat... Mulla osuu silmään nuo "aggressive" , "bothers other children" sun muut että apua!, kyllä mä haluaisin tietää muutakin kuin ruksin jos tuollaisia laittaisvat ruksaten herran jestas!

  VastaaPoista
 2. Heheh. Ei tänään, toisena koulupäivänä enää tullut lappusta takaisin. Minua myös mietityttää se, että suurin osa opeista ei puhu englantia. Olin myös täysin näiden kolmen lomakuukauden aikana unohtanut kuinka järjestäytymätön koulu onkaan. Eipä lopu minulta ihan heti ihmettelesen aiheet, kulttuurin sulautuminen on ihan lähtökuopissaan, vielä vaan.

  VastaaPoista
 3. Apua joo, en kyllä haluaisi minäkään takaisin paperia johon on ruksittu ikäviä ilman sen kummempia selityksiä... Mutta kieltämättä tulee mieleen, että saakohan kaikki aina vain aurinkoista palautetta?

  Nää koulujutut on varmaan vanhemmalle niitä vaikeimpia paikkoja sopeutumisen suhteen. Mulla meni lasten uuteen kouluun tottumisessa täällä hyvinkin koko eka kouluvuosi. Tämä toka vuosi on ollut helpompi niin lapsille kuin mullekin. Toivottavasti sielläkin olo tasaantuu kun menosta alkaa tulla tutumpaa.

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että koulujutut ovat siellä vaikeimpien asioiden kärkipäässä sopeutumisen suhteen. Niin ristiriitaisia fiiliksiä herättävä juttu.

  Saas nähdä kuinka usein tuo palautelappu tulee kotia. Tuntuu tosi harrastelijamaiselta jos se oli vain ensimmäisen koulupäivän huumaa, toisaalta hienoa, että koulu haluaa yrittää kommunikoida edes jotenkin kotejen kanssa vaikka tuo lomake voisi tietysti olla jotain aivan muutakin. Kiintoisaa tosiaan tämä koulumaailmaan sukeltaminen :)

  VastaaPoista
 5. Voipahan olla, että jotkut vanhemmat on heti ensimmäisen päivän jälkeen valittaneet ja lappu on vedetty heti pois käytöstä? Olen oivaltanut, että meidän koululla (joillakin) vanhemmilla on paljon valtaa. Korkeiden koulumaksujen vuoksi odotukset ovat korkealla ja osa vanhemmista selvästi katsoo voivansa siksi vaatia kaikenlaista. Itse yritän pitää matalaa profiilia, etten tulisi tunnetuksi sinä äitinä joka aina valittaa kaikesta... Suomalaisesta näkökulmasta aika lailla kaikki on vähän outoa ja ihmeellistä, joten en edes tietäisi mitä lähteä nostamaan tapetille ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä ei tiedä ollenkaan mistä edes alottaisi jos aloittaisi koululle palautteen antamisen. Olen myös pyöritellyt mielessä sitä, kuinka Suomesssa painotetaan niin kovin pienten lasten päiväkodeissa leikkiä ja sosiaalisten taitojen opettelua, itse olen ihan tämän takana, mutta silti me ollaan niin ujoja ja ulkomaailmalle monesti tökeröitä käytökseltämmme vaikka olemmekin vain omasta mielestämme kohteliaita emmekä halua tuoda itseämme "turhaan" julki. Että miten hyvin sosiaalisia taitoja tuleekaan opittua?

   Juttelin yhden naapurini kanssa kouluasioista ja siitä kuinka hankalalta tämä koulumaailma tuntuu ja kuinka haluaisin kuitenkin, että esikoinen olisi kalliissa jenkkikoulussa, mutta että meillä ei vaan ole siihen varaa. Naapuri oli täysin vakuuttunut siitä, että minun pitää vaan vaatia parempi diili koululta, että selitän niille paremmin kuinka haluan poikani kouluun vaikka minulla ei ole tarpeeksi rahaa. Siinä sitten seison ja mietin, että miten tuommoinen puhe pidetään. Olen kyllä niin rajoittunut, että siihen en pysty. Olen toki käynyt keskustelua koulun kanssa, kertonut kuinka maksamme itse maksut jne... Mutta ei se hintaan ole vaikuttanut.

   Huh, tulipas tästä nyt pitkä pätkä, taas :)

   Poista
  2. Oi, enpä osaisi minäkään tuollaista keskustelua kovin luontevasti käydä... Suomalaisena sitä niin herkästi uskoo, että ei on ei, ja se on sinänsä helpotuskin tavallaan, ei tarvitse koko ajan miettiä miten omalla käytöksellä voisi vaikuttaa milloin mihinkin! Mutta jospa sitä voisi mennä rehellisesti sanomaan, että tykkäätte koulusta ihan älyttömästi mutta ongelma on vain tuo hinta - ja kysyä olisiko heillä mahdollisesti tarjota jotain stipendiä tai alennusta. Meidän lasten koulussa Belizessä oli systeemi jolla koulumaksuista sai alennusta. Mikään ihan älytön ajatus se ei siis näissä yksityiskoulukuvioissa ole.

   Niin totta tuo, että kovasti Suomessa painotetaan niitä sosiaalisia taitoja päiväkodissa mutta eipä niistä näytä aina oikein aikuisuuteen asti riittävän! Siis ihan itseäni kun ajattelen.

   Poista
  3. Ehkä varhaiskasvatus on uudistunut sitten meidän lapsuusvuosien :) varmasti onkin. Ehkä mun pitää heittää itseni tilanteeseen, joka kauhistuttaa ja katsoa miten käy. Sähköpostin lähettäminen olisi niin kovin helppoa, mutta aiemmin se ei ole toiminut, sähköposteihin ei tule vastausta.

   Poista
  4. Ei ota jos ei annakaan käydä kysymässä? Aina itsekin mieluiten laittaisin postia, mutta pakko on varmaan kasvokkain käydä tällaiset keskustelut. Hermostuttavaa mutta toisaalta ehkä helpompi itsekin muistaa, että ihmisiä siellä koululla vain on vastassa jos istuu heidän kanssaan kasvokkain. Uskon, että yksityiskoulujen henkilökunnasta monet hyvin ymmärtävät kuinka järjettömän korkeita koulumaksut ovat ja sinänsä kyllä tuntevat sympatiaa sen asian suhteen.

   Poista