maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen munajahdissaPerjantaina lapset pääsivät etsimään pääsiäismunia ympäri naapurustoamme. Tänne oli piilotettu 1000 munaa (muutama äiti veti hieman vaan överiksi). Lapset kirmasivat hiki otsassa valuen ympäriinsä, toiset pienten koriensa kanssa, kokeneemmat isojen muovikassien kanssa. Korista voi joku napata munan ja munat myös helposti kaatuvat sieltä. Kuulema.


Ennen jahtia lapset saivat maalata pääsiäismunia, ihan oikeita tyhjäksi puhallettuja munia. Esikoinen maalasi kauniin pääsiäismunan, mutta valitettavasti se meni eilen jo rikki jonkun sitä ihailtua liian voimallisesti.


Kokeneemmat jahtaajat olivat olleet etsimässä tässä vaiheessa jo kauemman aikaa, pienemmät saivat vasta kuulla jahdin alkaneen. Juokseminen alkoi. Esikoinen oli ensi kertaa pääsiäismunajahdissa. Tämän jälkeen en esikoista nähnytkään kuin vasta jahdin loputtua. Mies oli esikoisen perässä juoksemassa. Minä kuljin kuopuksen kanssa, joka suhtautui hyvin vakavasti naapurin tytön autoon eikä parituntisen aikana irroittanut siitä otetta ollenkaan. Istyi kyydissä tai työnsi autoa. Eron hetkellä tuska oli voimakas. Kuopuksella on hyvin vahva fiksaatio autoihin. Jokaisen auton etupenkille, nimenoman kuskin paikalle olisi päästävä. Kaupassa autokärryt ovat hitti, mutta lähdön hetki on yhtä itkuhuutoa, vaikka kuopus olisi saanut istua autokärryissä tunnin.
Lapset rakastivat munien etsimistä, muutama isompi lapsi lahjoitti omistaan kuopuksen koriinkin muutaman. Toki munat sisälsivät lähinnä karkkia, mutta onneksi kuopus ei siitä mitään ymmärrä ja esikoisellekin riitti muutaman munan sisältö. Kotonakin eilen piilottelin pääsiäiskukon munia sunnuntaivieraille. Yhä edelleen osa on avaamatta. Arvelen esikoisen saaliin olevan 15 munaa. 

Jälkipyykki munajahdista latisti hienon juhlan jälkitunnelmat. Whatsapissa käytiin kiivasta keskustelua siitä kuinka pienimmät eivät saaneet tarpeeksi munia isompien ahnehtiessa edellä. Itselläni ajatus kävi mielessä kun kuopuksen kori oli tyhjänä enkä itsekään joukon hännillä nähnyt yhtään, mutta koska kuopus ei munia kaivannut tai jahdista sen enempää ymmärtänyt niin olin vain tyytyväinen, että hän sai leikkiä naapurin autolla eikä hoksannut karkin konseptia. Esikoisen kanssa saimme juteltua kuinka eri paikoissa juhlitaan eri tavoin. Puhuimme kuinka Suomessa pääsiäiskukko munii ja täällä taas pääsiäispupu, raamatun tarinoita emme keskustelleet. Esikoinen ei taas osannut yhtään ajatella, että hänellä olisi ollut liian vähän munia toisiin verrattuna. Voihan muna. Ensi vuonna kuulema pitää järjestää ikäryhmittäin ja vanhempien lasten tulisi ymmärtää paremmin. Minusta oli taas mahtavaa nähdä kuinka jo vähän isommatkin lapset juoksivat niin iloisina ympäriinsä ja osallistuivat. Mutta mitäpä juhla olisi ilman draamaa täällä meidän pikkumaailmassa?

5 kommenttia:

 1. Draamantaju on pettämätön niin lapsilla kuin tunneilmaisultaan suomalaista voimallisimmissa kulttuureissa joskus. Mä olin zumba-tunnilla ja olin ihan ihmeissäni ihmisten kiivaasta kilvoittelusta eturiviin pääsemisessä. Ei niin että se varsinaisesti tähän sun kirjoitukseen liittyisi mutta tuli vaan mieleen kun mainitsit whatsapp-draamasta:)

  Belgiassa oli näitä pääsiäsimunajahteja ihan leikkipuistoissakin, täkäläisiin tapoihin se ei oletettavasti kuulune. En voi olla nauramatta tolle "voihan muna" ilmaisulle :D Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, olitko sä varmistelemassa taaempana olevia paikkoja? Mä haluan aina junppatunneilla jostain syystä toisiksi taaimmaiselle riville ja mielellään laitaan. Mun mielestä Mombasassakin oli egg huntingia parin hotellin puolesta järjestettynä, ehkä sieltäkin voisi löytyä. Mitenköhän mun käy jos opin tämän naapurustoni draamantajun sitten joskus kun muutan hillitympään ympäristöön?

   Poista
 2. Meilla Tirppa odottaa kun kuuta nouseva kotipihalla tapahtuvaa munajahtia sitten kun "paasiaispupu on muninut". En oo jaksanut puuttua yksityiskohtiin ja sanoa, etta puput ei muni :D Ihanaa, etta teilla molemmilla lapsilla oli hauskaa ja etta isompi auliisti tarjosi omistaan pienemmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai puput munii pääsiäisenä! Ihan yhtä paljon kuin kukot. Meillä parhaillaan semmoinen pääsiäiskoristekukko hautoo sisällään kahta kinderiä, ne näkyy lasisen kukon läpi hiukan. Kerroin tänään esikoiselle, että kukko hautoo niitä vielä ja ovat sitten pääsiäisenä valmiita lapsille. Todesta meni. Minä jäin miettimään, että kuinka nyt piti noin huikata pientä, silti toisaalta on hauskaa tehdä pääsiäisestä pojille hauska juttu. Pitää vielä korjata, että mun isompi lapsi ei todellakaan tarjonnut pikkuveljelleen omistaan. Ne oli isompia lapsia, lähes 10-vuotiaita :)

   Poista
  2. No luinpas ma huonosti! Mut kiva, etta joku sentaan antoi pikkuveljelle kans. Toihan on mahtava idea toi kukon hautominen :D Meilla tryhmat pikkukoirat pudotti rairuoho-viljelykset, joten nyt ei oo oikein mitaan paasiaisaiheista odottelua.

   Poista