keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Sataa sataa ropisee

Melko lailla pari viikkoa kestänyt vesisade on yltynyt viime päivinä hurrikaani Oton mukana. Lähes poikkeuksetta on vettä satanut joka ikinen iltapäivä. En muista koska esikoinen olisi päässyt pariin harrastukseensa. Iltapäivän tunnit ovat muuttuneet ihan tuskaisen pitkiksi. 

Hurrikaani Otto on yltynyt myrkystä hurrikaaniksi tänään. Hurrikaanin odotetaan hurjastelevan vielä torstaihin asti Nigaraguan ja Costa Rican länsirannikoilla. Panamassa rajut tuulet ja rankat sateet ovat tehneet tuhoa, puita on kaatunut teille niin että ihmishenkiä on menetetty. Maanvyörymät ovat katkoneet kokonaan kulkureittejä ja tulvat vieneet ihmisiä mukanaan. Panaman kanavan suluista on jouduttu yhdessä kohtaa kanavaa aukaisemaan kaikki lukot, jotta vesi ei paisuisi sisämaahan.

Koulut ovat olleet kiinni kaksi päivää. 

Naapurustomme vesiputki rikkoontui sopivasti tiistaiaamuna. Rankat sateet vaikeuttivat korjaamista. Kaksi päivää ilman juoksevaa vettä oli aikamoista, mutta onneksi kaikenlaista ämpäriä ja vesilelua sai täytettyä vettä rankkasateesssa. 

Huomenna on paluu arkeen, ainakin hetkeksi. Koulujen ovet avautuvat opetusministeriön käskystä. Kuopus aloitti marraskuun alussa koulun, yhtään ehjää viikkoa ei ole vielä ollut. Milloin on sähköt poikki tai vesi. Milloin juhlapäivien juhlintaa.

 


Perjantaina juhlitaan Panaman itsenäisyyttä tanssien ja laulaen perinteisiä panamalaisia kansanlauluja. Tällä kertaa koulussa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti