keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Pienisuuri arjen luksus, cafe au lait - kahvihetkiä maailmalla

Viime vuoden puolella huomasin, että kaksi suomalaista naista ovat aloittaneet hieman uudenlaisen juttusarjan, podcastien teon. Naiset Ranskan Rivieralta haastattelevat (lähes aina) ulkosuomalaisia kahvittelun merkeissä, haastattelut käydään ihan ääneen puhuen ja näitä haastatteluja voi sitten kuunnella jälkikäteen soundcloudin kautta. Teemat keskusteluissa nousevat pitkälti ulkosuomalaisuudesta ja minua itseäni jokaikinen aihe on tähän mennessä kiinnostanut kovin. On puhuttu peloista ja uskalluksesta, parisuhteesta, lasten koulunkäynnistä, työntekemisestä, imetyksestä ja kaukokaipuusta ainakin. Nyt viimeisimpänä oli mielenkiintoinen haastattelu suomalaisnaisesta, joka on päätynyt Bosnian vuoristoon majatalon pitäjäksi ja mitä kaikkea elämässä ja ajatuksissa on sen jälkeen tapahtunutkaan.

Omasta mielestä ihan parasta seuraa nämä podcastit ovat automatkoille. Minulla menee aina se puolituntia, kun ajan kauppaan ja siinä ajassa ehtii hyvin kuunnella yhden haastattelun. Ei niin haittaa ruuhkakaan, kun on hyvät jutut korvilla.

Haastatteljat Helena ja Lilli vaikuttaa oikein hauskoilta naisilta, molempien äänet ovat myös supermiellyttäviä kuunnella ja muutenkin on kiva kuulla aina muutakin kuin oman perheen suomenkielistä jutustelua, varsinkin itseäni kiinnostavista aiheista. Haastattelut ovat välittömiä ja mukavan avoimia, on jotenkin ihanaa kuunnella välillä suomalaisen rehellistä puhetta ilman sen suurempia kaunisteluita. Täällä päin kun usein on vaikea kuulal/ymmärtää puheesta mitä itse kukin oikeasti ajattelee, koska ihmiset puhuvat niin kauniiseen sävyyn kaikesta, vaikka tarkoittasivat jotain muuta (hah, tosin en tarkoita että nämä naiset ja haastateltavat puhuisvati rumaan sävyyn vaan nimenomaan rehellisesti ilman sokerikuorrutusta). En ole aiemmin oikein päässyt podcastmaailmaan mukaan enkä vieläkään osaa kunnolla käyttää tuota soundcloudia, josta niitä kuunnellaan, mutta onneksi Cafe au laitilla on omat sivut facessa ja sieltä saa helposti klikattua kuuntelemaan sitä haastattelua mitä haluaa kuunnella. Suosittelen lämmöllä.

Cafe au lait - kahvihetkiä maailmalla

Henkilön Café au lait - kahvihetkiä maailmalla kuva.
(Kuva Café au lait - kahvihetkiä maailmalla Facebook-sivulta, kuvaaja Heli Sorjonen)6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyypä kuunnella. Helenan kirjan ulkosuomalaisuudesta lukaisinkin loppuvuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä vahvasti! Kuuntele ihmeessä.

   Poista
 2. Mahtavaa, kiitos paljon Jenni! Ihanaa, että keskustelutuokiomme tuovat iloa muillekin kuin meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuovat todellakin! Jatkakaa samaan malliin.

   Poista
 3. Ne ovat kyllä olleet mukava löytö, tuo uusin pitäiskin seuraavaksi kuunnella, kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin odottaa sen loppuosa vielä kuuntelua, ihan jo alkukin sai ajatukset hyrräämään ja oivaltamaan asioita omasta arjesta ja sen nykyisestä keveyden tunteesta.

   Poista