lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kun pääsiäinen sekoittaa pään

Aargh. Pääsiäispupu teki sittenkin viime hetkellä loikkauksensa meille. Lauantai-illan pimeydessä nukkumaan menon lähestyessä esikoinen huolestuu enemmän ja enemmän. Kyselee, että milloin ne porkkanat jätetään pääsiäispupulle. Olen pitkin viikkoa ja päivää parhaani mukaan muistellut pääsiäisen tarinoita, niin raamatusta kuin suomalaisista perinteisistä. Kertonut pääsiäisnoidista ja virpomisesta ja myös Jeesuksesta, tarinoina ja eri ihmisten uskomuksina. Unohtamatta tietenkään itse pääsiäiskukkoa.

Kaverit ovat tietysti kertoneet esikoiselle pääsiäispupusta, hieman on mieltä askarruttanut että mitä miettiä. Tuleeko meille suomalainen kukko vai amerikkalainen pupu. Päätin, että molemmat.

Pari viikkoa sitten avattu kauppa asuinalueellemme tuntuu suorastaan ihmeeltä. Tuntuu uskomattomalle, että noin vaan sen kummempia suunnittelematta voi poiketa kaupassa ja ostaa melkein mitä vaan ruokaa. Mies laittoi tänään lapset nukkumaan ja minä lähdin toteuttamaan pääsiäispupun hommia. Se on virallista, olen seonnut ja antanut amerikkalaisten vallata sieluni. Seuraavat kuvat todistakoon sen.

 
Pupulle jätetyt porkkanat, jep jep.

 

Pupun tuomat yllätykset, pari muovimunaa, joiden sisälle olen laittanut suklaata, yhdet kinderit, pieni pääsiäispupusuklaarasia ja vesipullot (tulee sentään tarpeeseen). 

Yön aikana kukko käy vielä munimassa sänkyyn kinderit, toisenlaisia suklaamunia ei täällä olekaan.

1 kommentti:

  1. Ymmärrän tuon kauppajutun niin hyvin! Meidän lähelle on puolen vuoden sisällä avattu kaksi uutta lounasravintolaa ja sekin tuntuu ihmeelliseltä. Pääse jalan mukavaan paikkaan syömään. Lähikaupan (sellainen aasialaisten pitämä vaatimaton kauppa, joka myy lähinnä säilykkeitä) viereen puolestaan avattiin lihakauppa. Se myy lähinnä grillibroilereita (jotka ovat usein iltapäivästä loppuneet) ja pakastettua lihaa, mutta sekin on parempi kuin ei mitään ja tuntuu myös ihan ihmeelliseltä! Aiemmin piti aina tosi paljon suunnitella, kun tiesi, että ilman autoa ei oikein saa mitään tuoretta, vaikka aasialaiskauppa sinänsä onkin näppärä. Toivottavasti teidän lähellenne avatussa kaupassa on hyvät valikoimat.

    VastaaPoista