maanantai 21. elokuuta 2017

11 pientä kysymystä - liebster award

Thaimaanrannanmaalari Heidi muisti minua jo joskus kauan aikaa sitten kivalla blogihaasteella. Kiitos! Minulla jäi koneen käyttö vähälle (ei tarkoita ettenkö netissä olisi kuitenkin aikaa viettänyt), ja niin vaan unohtui tarttua haasteeseen mukaan. Haasteen tarkoituksena on tuoda esiin uusia blogeja (tämäkin on jo kaksivuotias melkein, eka blogi Namibiasta jo vuodelta 2008, hui!), joten aika vanhana mukana olen, mutta menköön.

Menen nyt aluksi kaikkien sääntöjen mukaan ja oion vasta sitten lopussa.

Liebster Awardin säännöt: 
 • Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi
 • Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi
 • Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta
 • Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt
 • Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin
 • Nimitä 5-11 uutta blogia
 • Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität
 • Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille
 • Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen (eli esim. tähän)
1. Mikä on parasta tämän hetkisessä (tai siinä josta juuri lähdit) asuinmaassasi?

Parasta Panamassa on ehdottomasti meidän kaverit, lämpö ja rannat.

2. Entä ikävintä?
Ihan kamala liikenne.

3. Mikä on ollut kaikista käymistäsi maista mieleenpainuvin? 
Kaikista käymistä maistani mieleenpainuvin? A-pu-a. Kaikki jollain tapaa. Mulla on tapana muodostaa vahvoja tunnesiteitä vähän kaikkialle missä käyn, matkustanut en paljoa edes ole vaan olen aina mennyt olemaan pidemmäksi aikaa minne sitten olen päätynytkin. Espanja oli niin tärkeä minulle nuorena, se jotenkin edustaa minulle vapautta. Namibia taas valloitti sydämeni täysin ja siellä menin naimisiin, Kenia taas oli niin vaikea paikka olla, mutta siellä syntyi esikoiseni.

4. Mihin maahan et matkustaisi? Miksi?
Ei ole mitään erityistä mielessä, ehkä johonkin tosi voimakkaasti luonnonvoimille riskialttiina olevalle alueelle.

5. Mitä asioita kaipaat Suomesta?
Perhettä, ystäviä, koiriamme, raikasta ilmaa, saunaa ja jälkiuunileipää.

6. Mikä on ollut pelottavin tapahtuma uudessa asuinmaassasi?
Voimakkaat ukkosmyrskyt. Olen oppinut täällä, että on olemassa "tormenta electrica" eli sähkömyrsky. Salamoi jatkuvasti ilman mitään taukoa ja ilma sähköistyy siitä hyvästä. Ihan nämä perusukkosetkin ovat minusta pelottavia. Talo tärisee ja ukkoset ovat pitkiä ja taivas salamoi myös aikalailla nonstoppina.

7. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin tämän hetkisessä (tai edellisessä) tai Suomessa?
Helposti.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Kyllä se oli ne ensimmäiset yksinäiset kuukaudet, kun takana oli reipas vuosi nukkumatta, sylissä yksivuotias ja kolmevuotias, joita myös harmitti muutto vietävästi. 

9. Kuinka ulkomailla asuminen on muuttanut elämääsi?
Se on varmaan muuttanut aika tavalla kaiken ja sitten ei kuitenkaan mitään. Yhtäaikaa on levoton olo ja silti haluaisi kasvattaa juuret rauhassa jonnekin. Mutta sitten taas toisaalta on valaisevaa ymmärtää, että millään materialla tai tavaramäärällä ei onni tule vaan se asuu hetkissä, ihmisissä, ihmissuhteissa, yhdessäolossa, kuuntelemisessa, kunnioituksessa.

10. Nimeä kolme kauneinta rantaa, jossa olet käynyt?
Kolme kauneinta. Ehdoton ykkönen Kallaveden ranta äitini kodin takana,  seuraavana perässä Long Beach Namibiassa ja San Blas Panamassa.

11. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Uskon.

En osaa nimittää uusia blogeja, listalle ei ole tullut oikein mitään uutta, olen ihan jumiutunut samoihin, mitä olen jo kauan lukenut. Tai siis onhan tullut yksi uusi ulkosuomalaisblogi-ihastus. Kuka sanoo ettei voisi muuttaa unelman perässä Hawaijille? Pienten lasten kanssa koko perheen voimin vielä tuoreita ajatuksia siitä miten kipeältä ja silti just oikealta muuttaminen tuntuukaan. Kuulun suhteellisen aktiiviseen face-ryhmään, jossa tulee aina mielenkiintoisia blogeja vastaan, mutta hajamielisenä en niitä usein enää uudestaan löydä. Mutta käykää ihmeessä tutustumassa Hawaijin menoon.

Konalla

Ja toisena vielä vihreän saaren emäntä Irlannista, suhteellisen tuore ulkosuomalainen sielläkin bloggaa Irlannista, siitä millaista elämä on kun muuttaa pienen lapsen kanssa miehen työn perässä. 

Vihreansaarenemanta

Tarttukaas haasteeseen, jos ette vielä ole ehtineet aiemmin :) Mun mielestä nämä Heidin kysymykset oli just hyviä tähän, joten oion tässä kohtaa ja pyydän vastaamaan niihin!
6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :) Ehdin ottaa siihen osaa jo kesäkuussa.
  https://vihreansaarenemanta.blogspot.ie/2017/06/101-kysymysta-ulkosuomalaisille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin (ja hämärästi muistelin), että näin asian laita varmaan olisi :)

   Poista
 2. Voi vitsit, olipa nyt niin monta kaunista sanaa täällä peräkkäin, että ihan otettu olen! Kiitos!! Ja kyllä se just noin on, että toisaalta sitä elää niin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja toisaalta välillä ottaa niin koville, että. Olen muuten nyt ekaa kertaa täällä sun blogiasi lukemassa, joten kiitos haasteesta siksikin, että löysin tänne! Jään lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne vierailulle Anu! Kovin on mulla taas ajatuksissa aktivoitua täällä blogimaailmassa, kun lapset ovat aamupäivät koulussa. Tämä on ihan suorastaan ihanaa!

   Poista
 3. Hyvät blogit valitsit ja niiden kautta minä tulin vierailulle blogiisi. Huh, tällaiselle tavallista suomalaistakin ukkosta pelkäävälle, kuvailemasi ukkoset siellä ovat yksi pahimpia painajaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne Venla! Minäkin olen taas innoissani, kun päiviin on tupsahtanut aikaa, kun voi tehdä mitä vaan eli lukea blogeja ja kirjoittaa blogia!

   Poista