lauantai 23. syyskuuta 2017

Ulkosuomalaisen mittatikku

Olen aina tykännyt ajan patinasta, mummoloiden ovenkarmeista, jonne on merkattu lasten kasvua sukupolvien ajan. Tykkään paljon ajatuksesta, että asuu ikänsä samassa paikassa ja siihen paikkaan itseensä kietoutuu kasvu ja kehitys ja. (Ajatuksen tasolla siis vaan, käytäntö on osoittautunut toiseksi, hah!)
Niinpä kun muutama vuosi sitten miehen kanssa asiasta puhuimme ja ikävöimme hieman sitä jatkumon puolta elämäämme, keksimme tämän matkassa kulkevan mittatikun. Lapset rakastavat nähdä pituuskasvunsa, me taas voimme ajatella, että saamme kantaa jotain mukanamme aina sinne missä kotimme on. Mittatikku hengaa autotallissa suurimman osan ajasta ja aina, kun joku muistaa niin se kaivetaan esiin ja mitataan. Mietitään ja vertaillaan, että miten vanha on missäkin ollut ja missä niitä mittoja on otettu. 

Tämä on ihan tämmöinen kevyt "rimalauta", ihan itse just keksin nimen tuolle puunpalaselle. Joustavakin. Just hyvä kulkemaan matkassa mukana. Ei kyllä ihan matkalaukkutavaraa :)6 kommenttia:

 1. Oi, kuinka ihana keksintö! Merkkaatteko siihen päivän lisäksi myös paikan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ei olla vielä merkattu, mutta hyvä idea!

   Poista
 2. Loistava idea! Voitte vaihtaa sen joskus jonnekin mahdolliseen pysyvämpään tulevaisuuden kotiin oven karmiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehei, niinpä, jos joskus jonnekin tiedämme asettuvamme niin tikun voisi muuttaa oven karmiksi tai muuksi vastaavaksi pysyväksi elementiksi.

   Poista
 3. Hyvä idea!

  Me laitetaan ihan vain lastenhuoneen ovenkarmiin merkkejä kasvusta, tavallisesti ihan lyijykynällä kun sellainen usein osuu käteen. Kotiapulainen pyyhkii merkinnät aika ajoin pois! Että ei niin kovin hyvä systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheh, voin niin kuvitella tilanteen, että mittaukset tulee pyyhittyä pois kotiapulaisen toimesta. Napaatkaa tästä idea talteen, jos tykkäätte seurata kasvua.

   Poista